Kafe Campus – hyggelig kafe i Kirkegata i Lillestrøm

Logodesign for Kafe Campus. Norasonde Arbeidsinkludering eier og drifter Kafe Campus i Kirkegata i Lillestrøm. I tillegg til å drive kafe, legges det til rette for at personer som har vært utenfor arbeidslivet, skal komme ut i jobb.

Klikk her for å lese mer om Norasondegruppen.

Kafe Campus logo

Logo er utviklet med utgangspunkt i Norasonde visuell identitet. Typografi og fargene gulorange og rustrød er hentet fra designhåndboken.

Logo består av logotekst og logosymbol. Logotekst er skrevet med fonten Trade Gothic Bold Condensed og er noe modifisert. E’en i Kafe er laget noe mindre enn de andre bokstaver og det er plassert en linje under E’en. Både bokstaven E og linjen under har samme tykkelse som de andre bokstavene i logoteksten. Modifisering av E’en er gjort for å skille ordene KAFE og CAMPUS uten å bruke mellomrom. Justering av bokstaver på denne måten er også met på å gi et vintage/retro uttrykk. Logosymbol består av en banner som bretter seg rundt en sirkelform. Logotekst er plassert inne i banner. Sirkelen består av ornamentikk hentet fra Second Chance logo, kaffekopp og Norasonde grafisk element (ball). Norasonde ball gir visuell tilknytning til Norasonde identitet. Kaffekoppen er et klassisk symbol for kafe.

Fargene er valgt til brun, rød og gul. Alle fargene er «spiselige» farger som gir apetitt, varme og passer utmerker til kafevirksomhet. Rød- og gulfargen er også definert som profilfarger i Norasonde fargepalett.

Logo uttrykker varme, imøtekommenhet, profesjonalitet, seriøsitet og tradisjon i tillegg til modernitet. 

Logoversjoner

Det er utviklet flere logoversjoner for Kafe Campus. Disse logoversjonene er mindre komplekse i sin utforming. Kafeen har ofte sin logo plassert på veldig mange ulike flater, derfor er behovet for ulike logoversjoner stor. Dette er noe som er med på å skape variasjon, og dermed gjøre det visuelle uttrykket mer spennende.