Rondanevegen

Redesign av logo og utvikling visuell identitet for Rondanevegen. I forkant av designprosessen ble det jobbet med merkevarebygging.

Rondanevegen er en av de 18 nasjonale turistveger i Norge. Den går fra Muen og fra Sollia Kirke til Folldal. Vegen følger østsiden av Rondane nasjonalpark og veksler mellom kulturlandskap og det majestetiske fjellmassivet. Kjøreturen langs de blå fjellene er en opplevelsesreise i natur, kultur og geologi.

Design av logo og visuell identitet for Rondanevegen

Rondanevegen hadde en logo bestående av blå fjell når designjobben startet. De ønsket en redesign av logo hvor de bevarte de blå fjellene men med et visuelt uttrykk mer tilpasset målgruppen.

Ny logo består av logosymbol og logotekst. Logosymbolet er fjellene i Rondane, inspirert av Harald Sohlbergs «Vinternatt i Rondane». Fjellene er forenklet, stilisert og felter i symbolet er lagt inn for å få frem en tredimensjonal effekt. Med stjernen som troner over fjellene, opptrer landskapet magisk og trollsk. Logosymbolet går godt sammen med logofonten som gir et retro/nostalgisk preg. Fonten har noe avrundede hjørner og kanter og gir et inntrykk av varme og imøtekommenhet. Både symbol og tekst har en overflatetekstur som gir et noe røfft og upolert uttrykk. Logofarger er lagt til dempede og «lune» blåtoner, som forsterker og fremhever Rondane som «de blå fjellene».

I tillegg til logo ble det utviklet grafiske elementer som ulike symboler for overnatting, attraksjoner, matproduksjon etc. og border og mønster.

Merkevareprosessen ble utført av Ingelin Aabø.

Klikk her for å lese mer om hva Rondanevegen har å tilby deg.

Rondanevegen-logo-01Rondanevegen-pattern-01Rondanevegen-grafiske-elementer-01Rondanevegen-symboler-01Rondanevegen-visittkort-01Rondanevegen-konvolutter-01Rondanevegen-forkle-01Rondanevegen-krus-01Rondanevegen-tee-01 Rondanevegen-tee-02