Trives du på jobben?

Har du en arbeidsplass hvor du kjenner energi og arbeidslyst bare spruter når du beveger deg over dørstokken? Du elsker å være her, kreativiteten tar ingen ende – men med et fokus som gjør deg handlekraftig og effektiv. Du kjenner deg sterk, full av overskudd og med en oversikt som nesten gjør deg i stand til å takle den mest komplekse utfordring. Har du det sånn?

Arbeidsplassen-er-ditt-tempel-02

I lang tid hadde jeg kjent på en enorm frustrasjon over at jeg ikke fikk ferdig prosjektene mine på jobb. Jeg som vanligvis er effektiv og handlekraftig – en «do-er». Det var som å gå i sirup og jeg trodde jeg skulle bli gal! Jeg nevnte det for Nina Wolther, som i tillegg til å drive Nina’s Tea, også er FengShui ekspert. Hun kom for å ta en titt på hjemmekontoret mitt, og jeg fikk så hatten passet: «Neimen Lotte, du kan da ikke ha vaskebøttene her – dette er arbeidsplassen din, nå skal du tenke på arbeidsplassen som ditt tempel. Hver morgen skal du nesten ikke klare å vente med å komme deg på kontoret for å jobbe. SÅ inspirerende skal kontoret ditt være. Også må du se å få malt veggene lyse, rydde opp i rotet, få inn noen lekre planter, fjern disse triste bildene og kjøp deg noen du forbinder med overflod og rikdom. Se å få gjort det så fort som mulig så skal du se fokus og energi kommer.»

Klar tale! Jeg visste det jo egentlig, og jeg ser det jo så godt hos andre…

Les Nina’s tips om effektivitet og flow på jobb her.

Arbeidsplassen-er-ditt-tempel-03

Mine brun-beige vegger ble malt i lys lys varmgrå, tak og lister ble hvitt. Gulvbelegget ble også malt hvitt, da hele oppussings-prosjektet er midlertidig frem til renovering av hele etasjen. Jeg ryddet vekk romaner, krim og dystre malerier og bilder. Nå har kontoret kun designbøker og annen litteratur som gir inspirasjon til jobben. Kalender, whiteboard og spennende bilder har kommet opp, og en grønn palme står i hjørnet og minner meg om tropisk klima (jeg liker nemlig palmer, varme og sol). Skrivebordet er plassert i en vinkel perfekt for meg og kontoret. Døren mellom kontoret og soverommet bruker jeg ikke lenger – nå går jeg på jobb gjennom døren fra gangen. Og kontordøren passer jeg på å holde lukket når jeg ikke er på jobb.

Arbeidsplassen-er-ditt-tempel-01

Etter at jeg fikk gjort endringene, har jeg merket forskjell på fokus og arbeidskapasitet. Og en kjempestor økning i trivsel. Nå LIKER jeg å være på hjemmekontoret – det er luftig og behagelig å være her, og jeg får unna arbeidsoppgaver i mye større grad.

Det er ingen tvil om at omgivelsene betyr mye for trivsel, selvrespekt, effektivitet og profesjonalitet på jobb. Arbeidsplassen bør uttrykke bedriftens identitet i like stor grad som logo og den visuelle profilen.

Legg igjen navn og epost om du vil høre mer fra meg.

[hcshort id=»5″]